Het vinden van een studentenkamer voor uw kind wordt steeds moeilijker, er is meer vraag dan aanbod. Er zijn meerdere opties om uw kind te helpen aan een woning. Onder andere een lening verstrekken, schenking, borg staan bij een hypotheek en kopen en dan verhuren

Naast de huidige situatie dat het moeilijk is om een kamer of starter woning te vinden. Verdient u op dit moment nauwelijks op uw spaargeld en is de hypotheekrente laag. Dit maakt investeren in vastgoed erg interessant, dus wat zijn de voordelen van een huis kopen voor uw studerend kind?

Kopen en verhuren:

De optie dat u een huis koopt en deze verhuurd is voor uzelf het meest rendabel. Uw kind heeft een van de kamers in het huis en kan ook zelf zijn of haar huisgenoten uitkiezen, de kamers binnen het huis verhuurt u dan.

Wanneer uw kind klaar is om verder te gaan kunt u het huis verkopen als een belegging of aanhouden en blijven verhuren.

Voor- en nadelen

Wanneer u niet zelf bewoner zal zijn van het huis, telt het als uw tweede woning. Daardoor valt het huis en de bijbehorende hypotheek in box 3. Dit betekent dat de hypotheekrente niet aftrekbaar is van de inkomstenbelasting, niet voordelig dus.

Maar u heeft wel huuropbrengsten, deze hoeft u in box 3 niet op te geven. Dit is dus belastingvrij. Dit is een groot pluspunt, de huur kunt u zelfs deels als schenking weer teruggeven aan uw kind. In sommige gevallen kan uw kind ook in aanmerking komen voor huursubsidie, dit scheelt ook weer.

Voor vragen, advies en aanbod van beleggingsvastgoed kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Specialist in Groningen

Kwaliteit en Service: dit zijn de kernwaarden waar Allooy voor staat. Wij focussen ons op de aan- en verkoop van beleggingspanden in Groningen.

Alle panden in onze portefeuille zijn gelegen op de beste locaties van Groningen. Daarnaast doen wij iedere dag ons best om onze klanten zoveel mogelijk te ontzorgen.

Wij werken samen met een team van ervaren vastgoedspecialisten uit andere werkvelden. Van vergunningen en bouwtekeningen tot verbouwing en inrichting, wij kunnen u op al deze uiteenlopende vlakken bijstaan. Deze lijnen zijn kort, onze partners zijn allemaal gevestigd in ons kantoor aan de Herman Colleniusstraat.

Voor vragen of advies kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.