Bent u van plan te gaan investeren in beleggingsvastgoed?

Wanneer het gebouw is opgesplitst in appartementsrechten is er altijd een Vereniging van Eigenaren (VvE) die zorgt voor het onderhoud en het beheer van het gehele complex. Het is belangrijk om te weten dat zodra u een appartement koopt, u van rechtswege lid bent van de overkoepelende VvE. Een inactieve VvE kan u geld kosten, het is dus van belang dat u goed kijkt naar de gezondheid van de VvE, voordat u een appartementsrecht koopt.

De VvE zorgt dus voor het beheer en onderhoud van het complex. De kosten van dit onderhoud zijn geregeld in de splitsingsakte van de VvE. Om onvoorziene kosten te voorkomen is het voordat u koopt van belang om goed te kijken naar de financiële situatie van de VvE.

Het kan voorkomen dat de VvE als onderdeel van de splitsingsakte een huishoudelijk regelement heeft toegepast. In het huishoudelijk regelement kunnen regels staan als het maximaal aantal verhuurbare kamers per appartement. Ook kan hierin vermeld staan of kortstondige verhuur (Airbnb) toegestaan is.

Kortom: Een gezonde VvE kunt u veel geld schelen en door het goed doornemen van de splitsingsakte bent u op de hoogte van de regelgeving van de VvE. Een goede verkoopmakelaar heeft deze stukken altijd paraat, dus zorgt ervoor dat u ze ook te zien krijgt.

Specialist in Groningen

Kwaliteit en Service: dit zijn de kernwaarden waar Allooy voor staat. Wij focussen ons op de aan- en verkoop van beleggingspanden in Groningen.

Alle panden in onze portefeuille zijn gelegen op de beste locaties van Groningen. Daarnaast doen wij iedere dag ons best om onze klanten zoveel mogelijk te ontzorgen.

Wij werken samen met een team van ervaren vastgoedspecialisten uit andere werkvelden. Van vergunningen en bouwtekeningen tot verbouwing en inrichting, wij kunnen u op al deze uiteenlopende vlakken bijstaan. Deze lijnen zijn kort, onze partners zijn allemaal gevestigd in ons kantoor aan de Oosterkade in Groningen.

Voor vragen, advies en aanbod van beleggingsvastgoed kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.