Het vinden van een studentenkamer voor uw kind wordt steeds moeilijker, er is meer vraag dan aanbod. Er zijn meerdere opties om uw studerend kind te helpen aan een woning. Door een lening te verstrekken, schenking of borg staan bij een hypotheek.

Naast de huidige situatie dat het moeilijk is om een kamer of starters woning te vinden. Verdient u op dit moment nauwelijks op uw spaargeld en is de hypotheekrente laag.

Dit maakt het investeren in een beleggingsobject erg interessant, dus wat zijn hier de voor- en nadelen van?

Huis of appartement kopen en verhuren:

Een appartement kopen voor studerend kind of een huis kopen voor studerend kind en vervolgens gaan verhuren is voor uzelf het meest rendabel.

Uw kind heeft een huis/appartement en kan dus ook gelijk een kamer betrekken in de stad Groningen. Een ander bijkomend voordeel voor uw kind is dat zij zelf zijn of haar huisgenoten kunnen uitkiezen, deze overige kamers/ appartementen binnen het object verhuurt u dan.

Wanneer uw kind ervoor kiest om verder te gaan, kunt u het object altijd verkopen of aanhouden en blijven verhuren.

Voor- en nadelen:

Wanneer u niet zelf bewoner zal zijn van het huis, telt het als uw tweede woning. Daardoor valt het huis en de bijbehorende hypotheek in box 3. Dit betekent dat de hypotheekrente niet aftrekbaar is van de inkomstenbelasting, niet voordelig dus.

Maar u heeft wel huuropbrengsten, deze hoeft u in box 3 niet op te geven, dit is dus belastingvrij. Wanneer u ervoor kiest om uw kind wel huur te laten betalen, kunt u dit deels of volledig altijd teruggeven als een schenking.

In sommige gevallen kan uw kind ook in aanmerking komen voor huursubsidie, dit kan de situatie nog voordeliger maken voor uw kind. Eisen huursubsidie

Gevolgen voor uw studerend kind:

Voor uw studerend kind zijn er geen fiscale gevolgen. Er is geen verschil tussen het huren van een ouder of het huren van een andere particuliere verhuurder of woningcorporatie.

Regelgeving Groningen:

Waar u als verhuurder ook rekening mee moet houden is de regelgeving van Groningen. Wanneer u een beleggingsobject verhuurt met daarin 3 of meer personen, heeft u hiervoor meer vergunningen nodig dan normaal. Bijvoorbeeld een onttrekkingsvergunning en omgevingsvergunning.

Onttrekkingsvergunning groningen te koop

In ons aanbod komen ook regelmatig objecten voorbij die we kunnen aanbieden met een onttrekkingsvergunning. Voor vragen en advies hierover kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Huis kopen voor studerend kind in Groningen?

Kwaliteit en Service: dit zijn de kernwaarden waar Allooy voor staat. Wij focussen ons op de aan- en verkoop van beleggingspanden in Groningen.

Alle panden in onze portefeuille zijn gelegen op de beste locaties van Groningen. Daarnaast doen wij iedere dag ons best om onze klanten zoveel mogelijk te ontzorgen.

Wij werken samen met een team van ervaren vastgoedspecialisten uit andere werkvelden. Van vergunningen en bouwtekeningen tot verbouwing en inrichting, wij kunnen u op al deze uiteenlopende vlakken bijstaan. Deze lijnen zijn kort, onze partners zijn allemaal gevestigd in ons kantoor aan de Oosterkade in Groningen.

Voor vragen, advies en aanbod van beleggingsvastgoed kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.