Belang energie-index

Wanneer u als verhuurder het puntenaantal van een zelfstandige woonruimte wilt berekenen is het van belang om te weten dat de energieprestatie van de woning meetelt. Sinds 2015 bepaalt de Energie-Index de energieprestatie van de woning. Hoe lager de Energie-Index, hoe beter de energieprestatie van de woning is. Een lagere Energie-Index levert dus meer WWS-punten op.

De term Energielabel wordt vaak verward met de Energie-Index maar hier zit toch zeker verschil in. Het Energielabel wordt gebruikt als globale aanduiding van de energiezuinigheid van de woning. Zodra de woning verhuurt wordt is de Energie-Index van de woning nodig.

Gevolg geen energie-index

Wanneer de verhuurder geen Energie-Index heeft, komt het aantal WWS-punten voort uit het bouwjaar. De energieprestatie van de woning wordt dan op een zeer eenvoudige manier ingeschat. Het gevolg hiervan is dat de woning in vrijwel alle gevallen minder huurpunten krijgt, dan wanneer de energieprestatie gebaseerd wordt op de Energie-Index.

Het kan voor de verhuurder dus interessant zijn om de energieprestatie van de woning te verbeteren, om op die manier het aantal WWS-punten te verhogen. Dit kan door duurzame verbeteringen zoals bijvoorbeeld een andere cv-ketel, zonnepanelen, HR glas, isolatie van het dak, vloer of de gevel.

Specialist in Groningen

Kwaliteit en Service: dit zijn de kernwaarden waar Allooy voor staat. Wij focussen ons op de aan- en verkoop van beleggingspanden in Groningen.

Alle panden in onze portefeuille zijn gelegen op de beste locaties van Groningen. Daarnaast doen wij iedere dag ons best om onze klanten zoveel mogelijk te ontzorgen.

Wij werken samen met een team van ervaren vastgoedspecialisten uit andere werkvelden. Van vergunningen en bouwtekeningen tot verbouwing en inrichting, wij kunnen u op al deze uiteenlopende vlakken bijstaan. Deze lijnen zijn kort, onze partners zijn allemaal gevestigd in ons kantoor aan de Oosterkade in Groningen.

Voor vragen, advies en aanbod van beleggingsvastgoed kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.